Hämtar information

Rätt vindruta för din säkerhet

En vindruta är betydligt mer än ett skydd mot väder och vind. Den är ditt fönster mot världen och en viktig del av fordonets bärande konstruktion. Oavsett om vindrutan är repig, sprucken, har dåliga torkarblad eller trasiga lampor så påverkar det sikten när du är ute och kör.

Låt en expert ta hand om din SEAT

Nästa gång du behöver byta din vindruta, kontakta din SEAT originalverkstad. De använder bara SEAT originalvindrutor och SEAT originallim som garanterar att bilens säkerhetskonstruktion fungerar.

Läs mer om fördelarna med Originalvindruta från SEAT

Snabba reparationer av stenskott

Att reparera ett stenskott i vindrutan handlar främst om en säkerhetsåtgärd. Skydda din vindruta så fort som möjligt när du fått ett stenskott, genom att sätta på ett stenskottsplåster undviker du att smuts och fukt förvärrar skadan och möjligheten att laga rutan istället för att byta ut hela ökar. Du kan åka direkt till en SEAT verkstad och reparera eller byta rutan, du behöver inte kontakta SEAT Försäkring först.

Självrisk

Vid reparation är självrisken 200 kr. Om du tvingas byta hela ruta är självrisken 1 800 kr. Om det är en företagsbil är självrisken 5 % av prisbasbeloppet.

SEAT Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102. SEAT Försäkring är ett samarbete med Volkswagen Finans Sverige AB.