Sveriges enda märkesförsäkring för SEAT

SEAT logga
Logga SEAT Försäkring

SEAT Försäkring för företagsbilen

Allt fler företag väljer att försäkra sin SEAT hos oss på SEAT Försäkring, bilförsäkringen är framtagen för att bilen inte ska bli stående längre tid än absolut nödvändigt. Vi erbjuder alltid reparation på en auktoriserad verkstad med originaldelar och smidig ärendehantering hela vägen.​​

Förmåner och fördelar med SEAT Försäkring

Tjej kollar på telefon framför krukväxter

3 000 kr lägre självrisk

Ett värde med mersmak – du får 3.000 kronor lägre självrisk om du råkar ut för en skada som ersätts av bilens vagnskadegaranti.

En man laddar grön elbil

Finansförsäkring

En kombination av bil, finansiering, serviceavtal och rabatt på bilförsäkringen, samlat på en faktura och betalning per månad.

Tjej med röd jacka kollar på mobiltelefon

Digital anmälan

Vår digitala skadeanmälan hjälper dig på samma sätt som när du ringer till oss och gör din anmälan, bland annat så blir du guidad till en auktoriserad bilverkstad.

Glad kvinna läser från en läsplatta

SEAT Försäkring - en del av If

SEAT Försäkring är en del av If och tack vare det kan du samla företagets alla försäkringar hos oss. Våra experter kan din bransch och vet vad som är viktigt för dig, dina anställda och din verksamhet. 

Kvinna med gröna kläder kollar in i en bils kupé

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din SEAT är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Maskinskadeförsäkring gäller tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil.

Generös ersättning för fabriksmonterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. I villkoren punkt 5.3 kan du läsa mer om värdering av utrustning.

Läs mer i försäkringsvillkoren

Nyvärde – bil yngre än två år

Om din SEAT totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil då får du en ny SEAT av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte.

Nyvärde gäller under förutsättning att du väljer en ny SEAT hos en auktoriserad SEAT återförsäljare. Nyvärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Nyvärde i villkoren (punkt 5.4)

Mervärde – bil äldre än två år

Har du SEAT Försäkring och din SEAT totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde.

Mervärde gäller under förutsättning att du väljer en ny SEAT hos en auktoriserad SEAT återförsäljare. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr. Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Mervärde i villkoren (punkt 5.4)

Röd bil i ökenlandskap

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. SEAT är inget undantag. Därför samarbetar vi endast med auktoriserade SEAT-verkstäder som reparerar med originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din SEAT.

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.