Sveriges enda märkesförsäkring för SEAT

SEAT logga
Logga SEAT Försäkring

Vagnskadeförsäkring för din SEAT

Vagnskadeförsäkring gäller för bilens kaross och ersätter plåt- och lackskador, även om du skulle ha råkat orsaka dem själv. Exempelvis vid en kollision, dikeskörning eller att du kört på något kan du få ersättning genom vagnskadeförsäkringen.

Ingår i helförsäkringen

Du kan inte köpa vagnskadeförsäkring enskilt utan den ingår när du köper en helförsäkring.​​ Vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen och är den del som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring.

Vilka skador kan vagnskade­försäkringen ersätta?

Vagnskadeförsäkringen gäller för skador på bilens kaross. Det kan vara skador på bilen efter en kollision, en singelolycka som dikeskörning eller att du kört på något. Vagnskadeförsäkringen ersätter även skador på bilen som uppstått på grund av annan yttre olyckshändelse, till exempel ett nedfallet träd eller om bilen utsatts för skadegörelse.

Om bilen har vagnskadegaranti

Om din bil har vagnskadegaranti behöver du inte ha vagnskadeförsäkring under garantitiden, då räcker det med halvförsäkring.

Kontrollera vagnskadegarantin och hur länge den gäller.

När vagnskadegarantin går ut

För att se till att du har samma försäkringsskydd som tidigare uppgraderar vi automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring när vagnskadegarantin går ut. Läs mer i ditt försäkringsvillkor. 

Kvinna framför villa med en röd bil

Helförsäkring

Helförsäkring gäller för skador på din egen bil efter trafikolycka, även om det var du som orsakade olyckan.

Tjej i gul tröja kollar på sin mobiltelefon

Vagnskadegaranti

Vill du veta hur länge din SEAT har vagnskadegaranti? Du kan kontrollera det här eller titta på bilens garantibevis.