Sveriges enda märkesförsäkring för SEAT

SEAT logga
Logga SEAT Försäkring

Maskinskade­försäkring för SEAT

Maskin- och elektronik försäkringen gäller för reparation vid fel på elektroniken eller vid motorhaveri för bensin, diesel, hybrid- och eldrift. Skadan ska uppkommit av sig själv helt utan yttre påverkan.

Mörk bil i vitt stort rum

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din bil är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Försäkringen gäller för personbil och lätt lastbil som är högst 10 år gammal och som inte körts mer än 15 000 mil.

Maskinskadeförsäkringen gäller inte bara för motorn utan också för elektroniska komponenter och säkerhetssystem, som antisladd- och airbagsystem.

försäkringsvillkoren kan du läsa mer om hur försäkringen gäller.

Självrisk maskin- och elektronikskada

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala själv. När din bil blivit reparerad betalar du din självrisk direkt till verkstaden. Maskinskadesjälvrisken varierar beroende på hur många mil din bil har gått.

Du kan anmäl maskinskada på olika sätt

När bilen har fått en maskinskada hänvisar vi först till en auktoriserad SEAT verkstad eftersom de behöver gå igenom bilen och se vad som är skadat innan vi kan avgöra om försäkringen kommer betala kostnaderna för reparationen.

  • Kontakta en auktoriserad verkstad - de kan anmäla skadan direkt till oss!
  • Du kan enkelt anmäla skada online - snabbt och smidigt!
  • Eller ring oss så hjälper vi dig - 0770-110220 

Reparera med kvalitet hos en auktoriserad specialist

Din SEAT är fylld med avancerad teknik och elektronik. Därför anlitar vi bara auktoriserade SEAT verkstäder som känner din bil in i minsta detalj. Där får du kvalitetssäkrade reparationer med originaldelar det gör att din SEAT behåller gällande garantier.

Minska risken för maskinskada

Om du sköter service och underhåll enligt tillverkarens föreskrifter så undviker du många onödiga maskinskador. När du bokar en service räcker det med registreringsnumret och hur långt bilen har gått för att du ska få veta vilken service din bil behöver enligt serviceplanen.

Boka tid för service hos din närmaste SEAT-verkstad.

Röd bil i ökenlandskap

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. SEAT är inget undantag. Därför samarbetar vi endast med auktoriserade SEAT-verkstäder som reparerar med originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din SEAT.