Sveriges enda märkesförsäkring för SEAT

SEAT logga
Logga SEAT Försäkring

Fördelar med SEAT Försäkring

SEAT Försäkring är märkesförsäkringen för dig som äger en SEAT. Här har vi samlat några av alla förmåner och fördelar med SEAT Försäkring.

Förmåner och fördelar

En man går framför en grå bil i stadsmiljö

Försäkra din leasingbil

Försäkra din leasingbil med SEAT Försäkring – Uppemot 20 % lägre premie, fri lånebil och inga extra fakturor.

Vit bil parkerat i stort vitt rum

Fördelaktig finansförsäkring

En kombination av bil, finansiering, serviceavtal och rabatt på bilförsäkringen, samlat på en faktura och betalning per månad.

Person använder mobiltelefon framför bil

Digital skadehantering

Skulle något hända kan du göra skadeanmälan direkt online, dygnet runt – utan papper och krångel. Vi hänvisar alltid till auktoriserade verkstäder. När skadan är registrerad kan du följa ditt ärende på Mina sidor.

En man kollar mobilen framför röd elbil

Villkor för elbilen

Vi har anpassat våra försäkringsvillkor till dagens eldrivna fordon och till de elkomponenter som finns i elbilar och hybrider. Du och din elbil är tryggt försäkrad hos oss på SEAT Försäkring.

En man sitter i förarsätet på bil

Maskin- och elektronikförsäkring

Om din SEAT är minst halvförsäkrad ingår maskin- och elektronikförsäkring. Maskinskadeförsäkring gäller tills bilen är 10 år gammal eller har gått 15 000 mil.

Svartklädd man går bredvid grå bil vid havet

Lägre självrisk på vagnskadegarantin

När du köper en fabriksny personbil i Sverige ingår vanligtvis en vagnskadegaranti i tre år med en fast självrisk. Denna sänks med 3 000 kronor vid skada som täcks av vagnskadegarantin tillsammans med halvförsäkring hos SEAT Försäkring.
Röd bil i ökenlandskap

Trygg reparation med kvalitet

Moderna bilar innehåller avancerad teknik och elektronik. SEAT är inget undantag. Därför samarbetar vi endast med auktoriserade SEAT-verkstäder som reparerar med originaldelar. Allt för att behålla kvalitén, säkerheten och andrahandsvärdet hos din SEAT.

Generös ersättning för fabriksmonterad utrustning

Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. Det enda avdrag som görs är åldersavdrag och självrisk. Hur stort åldersavdraget blir beror på hur gammal utrustningen är vid skadetillfället. I villkoren punkt 5.3 kan du läsa mer om värdering av utrustning.

Läs mer i försäkringsvillkoren

Nyvärde – bil yngre än två år

Om din SEAT totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil då får du en ny SEAT av samma modell. Ersättningen är begränsad till senast kända pris på likvärdig ny bil som den totalskadade. Förändringar av bilmodell och/eller utrustningsnivå som höjt priset ersätts inte.

Nyvärde gäller under förutsättning att du väljer en ny SEAT hos en auktoriserad SEAT återförsäljare. Nyvärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Nyvärde i villkoren (punkt 5.4)

Mervärde – bil äldre än två år

Har du SEAT Försäkring och din SEAT totalskadas när den är äldre än två år, räknat från första registreringsdag, eller har gått mer än 4 000 mil får du, utöver bilens marknadsvärde, ersättning med 20 % över detta värde.

Mervärde gäller under förutsättning att du väljer en ny SEAT hos en auktoriserad SEAT återförsäljare. Mervärde är begränsat till max 200 000 kr. Mervärde gäller inte för privatleasade bilar, transportbilsregistrerade eller direktimporterat fordon.

Läs om Mervärde i villkoren (punkt 5.4)

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.