Hämtar information

Säga upp försäkring

Vi hjälper dig avsluta din bilförsäkring om behovet har upphört eller om du vill byta försäkringsbolag.

Kaffe på kontoret

Bilförsäkringen avslutas automatiskt när bilen är såld men om du vill byta försäkringsbolag behöver du kontakta oss.

Om du ska få pengar tillbaka

Om försäkringen avslutas före årsförfallodagen får du pengar tillbaka. Om du betalar med autogiro korrigeras summan automatiskt vid nästa autogirodragning. Om du har valt att betala med faktura behöver vi ditt kontonummer så vi kan sätta in pengarna direkt på ditt konto.

Uppsägning

Tråkigt att du ska lämna oss. Du kan bara byta försäkringsbolag på den årliga förfallodagen.

Vi tål att jämföras

  • Maskinskadeförsäkring ingår i försäkringen tills bilen är åtta år gammal eller har gått 15 000 mil.
  • Om du har gällande vagnskadegaranti och råkat ut för en skada som ersätts av bilens vagnskadegaranti får du 3 000 kronor lägre självrisk.
  • Etersom SEAT Försäkring är en del av If får du ta del av flera bra Försäkringserbjudanden du får till exempel upp till 27 % rabatt på hem- och villaförsäkring.

Fler fördelar hittar du här 

När bilen är såld

Du behöver inte säga upp försäkringen om du har sålt bilen. Försäkringen avslutas automatiskt från samma datum som ägarbytet är registrerat hos Transportstyrelsen. Detta kan ta några veckor, vi skickar en bekräftelse när vi har tagit bort försäkringen.

Betalar du med faktura och om du är osäker om vi har ditt kontonummer vill vi att du kontaktar oss 0770-110220, eller om du hellre vill bli uppringd kan du lämna dina uppgifter nedan så ringer vi upp dig.

Bilen är avställd

Om din bil har varit minst halvförsäkrad får du automatiskt en avställningsförsäkring från samma datum som du ställt av bilen hos Transportstyrelsen. Om din bil bara har trafikförsäkring upphör försäkringen helt under avställningsperioden.

När du ställer på bilen igen hos Transportstyrelsen ändrar vi automatiskt tillbaka försäkringen så att den gäller med samma omfattning som före avställningen.

Person-/Organisationsnummer
Vi kan ge dig bättre och snabbare service om du fyller i person-/Organisationsnummer

SEAT Försäkring är en del av If Skadeförsäkring AB (publ). Säte: Stockholm. Org.nr: 516401-8102. SEAT Försäkring är ett samarbete med Volkswagen Finans Sverige AB.